Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 1

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ZALEWA

Przygotowanie:

  1. Marchewkę obrać, paprykę sparzyć wrzącą wodą, oczyścić z gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa dokładnie umyć, pokroić na kawałki.
  2. Na dno słoików włożyć przyprawy.
  3. Wodę z octem, cukrem i solą zagotować. Wsypać pokrojone warzywa, zalać gorącą zalewą, zakręcić zakrętki.
  4. Włożyć do garnka z ciepłą wodą, pasteryzować przez 15 minut.

Opis przepisu:

Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej to fantastyczny dodatek do dania głównego. Możemy je przechowywać przez długi czas, dzięki czemu zawsze będą w pogotowiu. Warzywa wchodzące w skład przepisu zapewniają różnorodność i bogatą paletę smaków. Na pewno nie będziecie zawiedzeni! Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?