Boczek gotowany w przyprawach

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 1

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek włożyć do garnka, zalać wodą tak aby zanurzył się w całości.
  2. Dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i sól. Gotować do miękkości, około 40 minut.
  3. Po ugotowaniu wyciągnąć boczek, oprószyć mieloną papryką i wynieść w chłodne miejsce.

Opis przepisu:

Boczek gotowany w przyprawach zachwyci cię swoim niezwykłym aromatem. Prosta kompozycja ziół i przypraw sprawia, że smak dania sprawdzi się na każdą okazję. Boczek nadaje się do podania z bochenkiem chleba lub jako dodatek do domowych burgerów. Zobacz, jak przygotować mięso, by zachwyciło wszystkich domowników.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?