Patison faszerowany

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 2

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W patisonach odkroić górną część, wydrążyć miąższ, patisony ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.
  2. Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju.
  3. Dodać utarte na grubej tarce pieczarki, poddusić, dodać sól, pieprz, przecier pomidorowy i ketchup.
  4. Ugotować ryż, wymieszać.
  5. Farszem napełniać patisony, ułożyć ser żółty, piec w piekarniku około 15 minut,

Opis przepisu:

Patison faszerowany to przepis, który koniecznie musisz wykorzystać w sezonie na te pyszne warzywa! Wersja faszerowana mięsem z kurczaka jest tak naprawdę propozycją na całe sycące danie. Mięso z kurczaka razem z warzywami i ryżem stanowi pyszny farsz, a Ketchup Łagodny WINIARY sprawdzi się tutaj jako wyśmienity sos, który nada potrawie odrobinę słodkiego smaku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?