Blok czekoladowy w waflach

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 1

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W rondelku zagotować mleko z cukrem i margaryną.
  2. Gdy lekko przestygnie dodać kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy, pokruszone herbatniki i bakalie, dokładnie wymieszać.
  3. Na andruta wyłożyć po połowie masy, wyrównać i przykryć drugim andrutem.
  4. Obciążyć i odłożyć w chłodne miejsce.
  5. Oblać polewą czekoladową i posypać np kokosem lub czekoladową posypką.

Opis przepisu:

Deser znany i lubiany. Blok czekoladowy przygotowany samodzielnie smakuje jeszcze lepiej. Najważniejsze jest przygotowanie masy czekoladowej, którą wylejemy na andruty. Pamiętajcie, żeby do masy dodać Cukier waniliowy WINIARY. Dzięki temu blok zyska niesamowitego zapachu, który uwiedzie każdego łasucha. Gotowe dzieło możemy posypać wiórkami kokosowymi, co jeszcze bardziej poprawi smak i wygląd deseru.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?