Carbonara z penne

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek i obraną cebulkę drobno kroimy w kostkę.
  2. Wkładamy wszystko na patelnię dodając łyżkę masła i przesmażamy na złocisty kolor.
  3. Przełożyć do rondelka. Żółtka dobrze roztrzepać ze śmietaną dodając suszoną natkę pietruszki, wlać do boczku i dusić na wolnym ogniu energicznie mieszając, aż sos zacznie gęstnieć.
  4. Mieszać cały czas, aby nie powstały grudki. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Makaron ugotować w między czasie tak, jak w przepisie na opakowaniu,wyłożyć na talerze polać sosem i posypać startym parmezanem.

Opis przepisu:

Sos carbonara z makaronem penne, to klasyczne włoskie danie, które staje się niemal tak popularne jak spaghetti. Jest proste w przygotowaniu, a śmietanowy sos w połączeniu z makaronem sprawdza się idealnie. Sprawdźcie sami! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?