składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Jabłka obierz i pokrój.
- Mąkę przesiej do miski. Dodaj margarynę, 0,5 szklanki cukru, Cukier wanilinowy, Proszek do pieczenia oraz żółtka. Z podanych składników wyrób ciasto.
- Blachę wysmaruj tłuszczem. Rozłóż 3/4 ciast (resztę zostaw na kruszonkę).
- Białka ubij na sztywną pianę, dodaj resztę cukru, Budyń w proszku i dokładnie wymieszaj.
- Na warstwie ciasta rozłóż pokrojone jabłka i ubitą pianę. Posyp kruszonką.
- Piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
- Podawaj na talerzykach z cząstkami owoców.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Pyszna szarlotka cioci Zosi - na chrupiącym spodzie z Proszkiem do pieczenia i nutką Cukru wanilinowego WINIARY, z jabłkami oraz słodką pianką z Budyniem o smaku wanilinowym WINIARY i kruszonką.
Pamiętaj, by mąkę przesiewać przez gęste sito, potrząsając nim, wykonując ruchy horyzontalne.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?