Szarlotka cioci Zosi

Oceń ten przepis!

5/5 5 111 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 24

5/5 5 111 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka obierz i pokrój.
  2. Mąkę przesiej do miski. Dodaj margarynę, 0,5 szklanki cukru, Cukier wanilinowy, Proszek do pieczenia oraz żółtka. Z podanych składników wyrób ciasto.
  3. Blachę wysmaruj tłuszczem. Rozłóż 3/4 ciast (resztę zostaw na kruszonkę).
  4. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj resztę cukru, Budyń w proszku i dokładnie wymieszaj.
  5. Na warstwie ciasta rozłóż pokrojone jabłka i ubitą pianę. Posyp kruszonką.
  6. Piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
  7. Podawaj na talerzykach z cząstkami owoców.

Opis przepisu:

Pyszna szarlotka cioci Zosi - na chrupiącym spodzie z Proszkiem do pieczenia i nutką Cukru wanilinowego WINIARY, z jabłkami oraz słodką pianką z Budyniem o smaku wanilinowym WINIARY i kruszonką.
Pamiętaj, by mąkę przesiewać przez gęste sito, potrząsając nim, wykonując ruchy horyzontalne.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?