1

2

Przepisy

Szarlotka cioci Zosi

5/5 5 92 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 24 porcje

214 calories kalorie: 214 kcal / porcja

Pyszna szarlotka cioci Zosi - na chrupiącym spodzie z Proszkiem do pieczenia i nutką Cukru wanilinowego WINIARY, z jabłkami oraz słodką pianką z Budyniem o smaku wanilinowym WINIARY i kruszonką.
Pamiętaj, by mąkę przesiewać przez gęste sito, potrząsając nim, wykonując ruchy horyzontalne.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka obierz i pokrój.
  2. Mąkę przesiej do miski.
  3. Dodaj margarynę, 0,5 szklanki cukru, Cukier wanilinowy, Proszek do pieczenia oraz żółtka.
  4. Z podanych składników wyrób ciasto.
  5. Blachę wysmaruj tłuszczem. Rozłóż 3/4 ciast (resztę zostaw na kruszonkę).
  6. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj resztę cukru, Budyń w proszku i dokładnie wymieszaj.
  7. Na warstwie ciasta rozłóż pokrojone jabłka i ubitą pianę. Posyp kruszonką.
  8. Piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
  9. Podawaj na talerzykach z cząstkami owoców.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: