Surówka z białej kapusty z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 3

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę kroimy na kawałki.
  2. Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Pieczarki marynowane kroimy na małe kawałeczki.
  4. Pora kroimy na drobno.
  5. Kapustę mieszamy z pieczarkami i porem.
  6. Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy do kapusty. Cebulkę zieloną drobno siekamy i dodajemy do reszty składników. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką po czym mieszamy.

Opis przepisu:

Ta surówka to bardzo dobry dodatek do dania głównego, który podkreśli jego smak i aromat. Kontrastując bezpośrednio z czerwonym mięsem, tworzy bardzo atrakcyjną i smaczną kompozycję. Wykorzystanie pieczarek podkreśla jej wyrazisty smak. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?