Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę szatkujemy.
  2. Marchew obieramy i ścieram na tarce do jarzyn.
  3. Do garnka wkładam kapustę, podlewam wodą dodaje jarzynkę i dodaję smalce, doprawiam solą i pieprzem, duszę przez 20 minut
  4. W połowie duszenia dodaję marchewkę. Całość mieszam.
  5. Na koniec dodaje posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawiamy maggi
  6. Kapustę podaję na ciepło jako dodatek do obiadu.

Opis przepisu:

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką dobrze sprawdzi się jako dodatek do zimowych obiadów. Jej przygotowanie nie jest bardzo czasochłonne, jednak dłuższe duszenie sprawia, że kapusta mięknie i nabiera bardziej spoistej konsystencji. Dodatek Przyprawy JARZYNKI WINIARY oraz natki pietruszki wydobędzie wspaniały smak kapusty pekińskiej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?