1

2

Przepisy

Duszony filet z indyka

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Pyszny filet w sosie

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fileta z indyka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej mięso.
  2. Mięso podlać wodą, dodać liścia laurowego, ziele angielskie oraz kostkę drobiową. Dusić pod przykryciem do miękkości.
  3. Sos zatrzepać mąką wymieszaną z zimną wodą. Doprawić do smaku. Zagotować.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: