Karczek w ziołach prowansalskich

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karczek dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cztery kawałki. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy roztopiony miód, zioła prowansalskie, jarzynkę, obrany i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą smarujemy mięso z każdej strony, przekładamy do garnka i dajemy na noc do lodówki.
  2. Na rozgrzanej patelni smażymy zamarynowane mięso. Podlewamy odrobiną wody i dalej smażymy, aż do miękkości. W razie potrzeby dolewamy po troszku wody, aby mięso się nie przypaliło.

Opis przepisu:

Pomysł na obiad, który na długo zostaje w pamięci, ale nie na talerzu. Karczek w ziołach prowansalskich odznacza się niesamowitym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Dodatek w postaci przyprawy Jarzynka WINIARY wzbogaci jego zalety i wydobędzie jeszcze więcej smakowych doznań. Idealny pomysł na niedzielny obiad z całą rodziną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?