Udka z kurczaka w ziołach z dodatkiem szpinaku

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 5

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka dokładnie myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szpinak myjemy. Każde suche udko polewamy 1 łyżką oliwy i nacieramy przygotowanym czosnkiem. Następnie oprószamy przyprawą do kurczaka, jarzynką i papryką.
  2. Udka układamy w blaszce, dodajemy pokrojoną cebulkę i szpinak. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 1 godziny.

Opis przepisu:

Pieczone udka z kurczaka to propozycja idealna na niedzielny obiad dla całej rodziny. Udka dokładnie myjemy, po czym nacieramy czosnkiem, dodajemy przyprawy do kurczaka oraz Jarzynkę WINIARY. Tak przygotowane udka wkładamy na godzinę do piekarnika i gotowe! Możemy cieszyć się pysznym, aromatycznym obiadem. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?