Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Bitki z karczku w marynacie ziołowej

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotowane mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie rozbijamy.
  2. Do talerzyka dajemy wszystkie składniki przeznaczone na marynatę i dokładnie mieszamy, aby wszystko dobrze się połączyło.
  3. Rozbity karczek polewamy przygotowaną marynatą z dwóch stron. Następnie dajemy do lodówki na 12 godzin.
  4. Zamarynowane mięso rumienimy na rozgrzanej patelni, dolewamy troszkę wody i dusimy do miękkości na wolnym ogniu pod przykryciem.

Opis przepisu:

Bitki to obiad, którym naje się cała rodzina. Podane z ziemniakami stanowią tradycyjny, pyszny posiłek – co nie znaczy, że tradycji nie można ulepszyć. W naszym przepisie, bitki marynujemy w przyprawie Jarzynka WINIARY, dzięki czemu zyskujemy niesamowity aromat i dodatkowe smaki. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?