Kruche babeczki z serem

5/5 5 24 5 1

przygotowanie: 40 min

oczekiwanie: 1 h 10 min

porcje: 25 porcji

209 calories kalorie: 209 kcal / porcja

Kruche babeczki z serem to smakowity pomysł na delikatną przekąskę lub deser. Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY sprawi, że masa serowa w babeczkach dostanie lekko słodkiego smaku. Sprawdź nasz przepis na pyszne kruche babeczki z serem!

składniki:

Liczba porcji:

Ciasto

Masa serowa

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiej na stolnicę, wsyp cukier, cukier wanilinowy, zimne masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka i szybko ugnieć ciasto.
  2. Jeżeli będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 5 mm.
  4. Foremką wycinaj krążki i wylep nim foremki uprzednio posmarowane dokładnie masłem i posypane bułką tartą. Powinno wyjść 25 babeczek.
  5. Masa serowa: Jajka rozdziel i ubij pianę.
  6. Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj żółtka, ser i budyń (proszek). Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą z białek. Napełnij babeczki.
  7. Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw babeczki i piecz przez około 35-40 minut.

2 wskazówki do przepisu

  • aaaaa
    posypaci posypką i innymi dodatkami
  • Zuzia
    Dodać 4 żółtka i odstawić do lodówki na 35 minut i piec w 175 stopniach

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.