Biszkopt z pięciu jaj

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 37 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 10

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Formę do pieczenia smarujemy olejem.
  2. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
  3. Do ubitej piany dodajemy zółtka i po trochę cukru (na przemian)
  4. Miksujemy aż cukier sie rozpuści.
  5. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy po trochu wprost do masy i mieszamy. (łopatką, łyżką lub mikserem na małych obrotach)
  6. Ciasto wylewamy na formę. Wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy ok. 25 minut.

Opis przepisu:

Szukasz przepisu na biszkopt, który zawsze się udaje? Biszkopt z pięciu jajek przygotowujemy z ubitej z białek piany, do której następnie dodajemy żółtka, cukier, mąkę i Proszek do pieczenia WINIARY. Gotową masę pieczemy, a następnie wykorzystujemy jako podstawę dla wielu wyśmienitych wypieków!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?