Schabowe zapiekane z pomidorem i mozzarellą

Oceń ten przepis!

3/5 3 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

3/5 3 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć Jarzynką i pieprzem.
  2. Kawałki mięsa obtaczać w mące, maczać w rozbełtanym jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
  3. Kotlety smażyć na rumiano z obu stron, przełożyć do naczynia do zapiekania.
  4. Pomidora pokroić w plasterki, rozłożyć na kotletach, oprószyć bazylią.
  5. Na wierzchu rozłożyć pokrojony w plastry ser.
  6. Wszystko zapiekać w 200 stopniach przez około 15 minut.

Opis przepisu:

Schabowe zapiekane z pomidorem i mozzarellą to propozycja na urozmaicenie tradycyjnego dania z kotletami schabowymi. Zapiekane razem z pomidorem i mozzarellą nabierają zupełnie nowego, niepowtarzalnego charakteru, a dodatek aromatycznej Przyprawy JARZYNKI WINIARY zapewni pyszny smak mięsa. Warto wypróbować ten przepis, aby klasyczne schabowe nie znudziły się nam tak szybko.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?