Schabowe zapiekane z pomidorem i mozzarellą

3/5 3 3 5 1

przygotowanie: 10 min

oczekiwanie: 25 min

porcje: 4 porcje

Pyszne kotleciki na obiad.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć Jarzynką i pieprzem.
  2. Kawałki mięsa obtaczać w mące, maczać w rozbełtanym jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
  3. Kotlety smażyć na rumiano z obu stron, przełożyć do naczynia do zapiekania.
  4. Pomidora pokroić w plasterki, rozłożyć na kotletach, oprószyć bazylią.
  5. Na wierzchu rozłożyć pokrojony w plastry ser.
  6. Wszystko zapiekać w 200 stopniach przez ok. 15 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.