SAŁATKA Z BURAKÓW I BIAŁEJ FASOLI

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 45 min.

  • Porcje 6

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Buraczki umyć, ugotować razem ze skórką w osolonym wrzątku. Ostudzić, obrać i pokroić w słupki.
  2. Fasolkę osączyć dokładnie z zalewy.
  3. Ogórki kwaszone pokroić w drobną kostkę.
  4. Por przeciąć wzdłuż, dokładnie umyć i pokroić w cienkie piórka.
  5. W misce połączyć ocet winny, olej, sól, cukier, pieprz i natkę pietruszki.
  6. Dodać pokrojone warzywa i fasolę, wszystko wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 1 godz.

Opis przepisu:

Smaczna, lekka sałatka z buraczkami i białej fasoli w roli głównej. Smak i kolor buraczków, jak i samej sałatki podkreśla doskonale dodany do niej naturalny i delikatny ocet winny. Sałatka idealnie sprawdzi się jako dodatek do codziennego obiadu o każdej porze roku!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?