Schab w sosie cebulowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 5

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab oprószyć solą i pieprzem ugotować na parze.
  2. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.
  3. Usmażoną cebulę dodać do bulionu i gotować 10 minut.
  4. Do bulionu i cebuli dodać śmietanę.
  5. Całość zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  6. Plastry mięsa polać sosem i podawać.

Opis przepisu:

Schab w sosie cebulowym to świetna propozycja na niedzielny obiad. Gotowany na parze zapewnia delikatność i wyjątkowy smak, który dodatkowo wzmocnimy sosem cebulowym. Jego przygotowanie nie jest trudne, możemy wykorzystać bulion warzywny WINIARY, który uwydatni wszystkie jego walory. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?