Schab duszony w pomidorach

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 5

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Plastry schabu oprószyć solą i pieprzem.
  2. Mięso usmażyć na rozgrzanej patelni.
  3. Przełożyć usmażone mięso i zalać bulionem, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 3 minut.
  4. Pieczarki oczyścić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Cebule obrać.
  5. Warzywa pokroić w kostkę.
  6. Dodać do schabu pieczarki, czosnek i cebulę, wymieszać i dusić około 5 minut.
  7. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawić do smaku przyprawami i wymieszać. Dusić jeszcze około 4 minut.
  8. Przełożyć na talerze.

Opis przepisu:

Schab duszony w pomidorach to idealny niedzielny obiad dla całej rodziny. Usmażone wcześniej mięso dusimy w bulionie, dodajemy do niego pomidory oraz przyprawę ziarenka smaku WINIARY. Pomogą one wydobyć z mięsa to, co najlepsze i stworzą świetne warunki do wchłaniania aromatu i smaku pomidorów. Podajemy na gorąco. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?