Zupa koperkowa na skrzydełkach

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 6

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn.
  2. Skrzydełka wypłukać, dodać do nich włoszczyznę i ziarenka smaku i zalać wodą. Gotować około 20 minut.
  3. Do skrzydełek zupy dodać startą marchew i ziemniaki, gotować do miękkości ziemniaków.
  4. Na 5 minut przed końcem dodać posiekany koper, przyprawić
  5. Wlać śmietanę, wymieszać. Chwilę pogotować.
  6. Przelać do talerzy.

Opis przepisu:

Fantastyczna zupa koperkowa, która w sposób idealny wykorzystuje te warzywa. Jest niezwykle smaczna i wyrazista, a do tego bardzo syta dzięki użyciu skrzydełek. Przyprawa ziarenka smaku ziołowe WINIARY wydobędzie z warzyw to, co najlepsze i jeszcze bardziej podkreśli wyjątkowość dania. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?