Sałatka z pędami bambusa

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 8

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
  2. Kukurydzę i pędy bambusa odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Dodać posiekany koper.
  3. Paprykę i korniszony pokroić na małe kawałeczki i dodać do sałatki. Pałki bambusa również
  4. Wsypać ryż całość wymieszać.
  5. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać.

Opis przepisu:

Szukasz pomysłu na sałatkę bez mięsa? Przyrządź sałatkę z pędami bambusa! Dzięki temu składnikowi kuchni chińskiej przemycisz do swojej przekąski nieco chrupiącej słodyczy. Do sałatki dodaj także ryż, czerwoną paprykę i korniszony, a całość połącz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Gotowe!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?