Sałatka z kalafiora z pieczarkami marynowanymi

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 27 min.

  • Porcje 5

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafior ugotować tak, aby byl lekko twardy i podzielić na różyczki.
  2. Pieczarki drobno pokroić, dodać do kalafiora.
  3. Ser pokroić w kosteczkę, dodać do reszty.
  4. Jajka ugotować na twardo i przecisnąć przez praskę. Dodać do kalafiora.
  5. Pomidory sparzyć i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać.
  6. Cebulę drobno pokroić, dodać do reszty.
  7. Szczypior i natkę drobno posiekać.
  8. Do warzyw dodać majonez. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Wymieszać.

Opis przepisu:

Pyszna sałatka na zaspokojenie głodu. Możesz ją serwować na kolację lub w roli dodatku do obiadu. Sałatka z kalafiora z pieczarkami marynowanymi zawdzięcza swoją aksamitną i delikatną strukturę Majonezowi Dekoracyjnemu WINIARY. Gorąco polecam jej przygotowanie. Jeśli nie zjesz sałatki za pierwszym podejściem, możesz umieścić ją w misce, a następnie zawinąć folią. Umieszczona w lodówce sałatka może tam spędzić ok. 2 dni.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?