Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna sałatka na zaspokojenie głodu. Możesz ją serwować na kolację lub w roli dodatku do obiadu. Sałatka z kalafiora z pieczarkami marynowanymi zawdzięcza swoją aksamitną i delikatną strukturę Majonezowi Dekoracyjnemu WINIARY. Gorąco polecam jej przygotowanie. Jeśli nie zjesz sałatki za pierwszym podejściem, możesz umieścić ją w misce, a następnie zawinąć folią. Umieszczona w lodówce sałatka może tam spędzić ok. 2 dni.
Przygotowanie
49 min
Krok 1
15 min
Kalafior ugotować tak, aby byl lekko twardy i podzielić na różyczki.
Krok 2
5 min
Pieczarki drobno pokroić, dodać do kalafiora.
Krok 3
5 min
Ser pokroić w kosteczkę, dodać do reszty.
Krok 4
9 min
Jajka ugotować na twardo i przecisnąć przez praskę. Dodać do kalafiora.
Krok 5
5 min
Pomidory sparzyć i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać.
Krok 6
5 min
Cebulę drobno pokroić, dodać do reszty.
Krok 7
3 min
Szczypior i natkę drobno posiekać.
Krok 8
2 min
Do warzyw dodać majonez. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Wymieszać.
Krok 1
z
8
Kalafior ugotować tak, aby byl lekko twardy i podzielić na różyczki.
Krok 2
z
8
Pieczarki drobno pokroić, dodać do kalafiora.
Krok 3
z
8
Ser pokroić w kosteczkę, dodać do reszty.
Krok 4
z
8
Jajka ugotować na twardo i przecisnąć przez praskę. Dodać do kalafiora.
Krok 5
z
8
Pomidory sparzyć i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać.
Krok 6
z
8
Cebulę drobno pokroić, dodać do reszty.
Krok 7
z
8
Szczypior i natkę drobno posiekać.
Krok 8
z
8
Do warzyw dodać majonez. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0