Ciastko francuskie z ananasem

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schłodzone ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Kroimy na kwadraty. Każdy kwadracik smarujemy przygotowanym jajkiem.
  2. Na nie dajemy odsączonego ananasa.
  3. Migdały siekamy.
  4. W miejsce dziurki ananasa układamy posiekane migdały i posypujemy cukrem wanilinowym.
  5. Układamy na wysmarowanej blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.

Opis przepisu:

Dla wielbicieli pysznego ciasta francuskiego mamy wyśmienitą propozycję na ciasteczka z ananasem i migdałami! Z ciastem francuskim można eksperymentować do woli, dodając swoje ulubione składniki, wycinając najróżniejsze kształty. Wykonaj pyszne ciasteczka i zabierz je do pracy, aby delektować się przy porannej kawie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?