Masa cappuccino do tortu

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 10

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do miski dajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy. Ucieramy.
  2. Dalej ucierając, dodajemy budyń wymieszany z mąką. Na koniec 1/2 szklanki mleka.
  3. Do garnka dajemy 1,5 szkl. mleka i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy masę żółtkową. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło.
  4. Gotujemy aż będzie gęsty budyń. Odstawiamy i chłodzimy. Masło rozcieramy dodając po troszku zimnego budyniu, a na koniec cappuccino i wódkę.

Opis przepisu:

Masa cappuccino do tortu jest niezwykle apetyczna. Spróbuj raz kremu powstałego na bazie Budyniu o smaku śmietankowym WINIARYCukru wanilinowego WINIARY, a na pewno niejednokrotnie do niego wrócisz. Aromatyczny krem nadaje się również do przekładania biszkoptów i innych ciast.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?