1

2

Przepisy

Sałatka z porem i kukurydzą

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 6 porcji

Sałatka z porem i kukurydzą

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kukurydzę odcedzamy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Cztery pieczarki zostawiamy a resztę drobno kroimy. Ogórki kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy. Por kroimy w kosteczkę, oprószamy jarzynką, wyciskamy i odstawiamy na 10 minut, aby troszkę zmiękł.
  2. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miseczki dodajemy majonez, jogurt i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku jarzynką i pieprzem. Ozdabiamy w/g swego uznania.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: