1

2

Przepisy

Babka biszkoptowa

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 8 porcji

Pyszna i lekka babka biszkoptowa która jest prostym ciastem i szybko się ją przygotowuje. Idealna do kawki

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. BISZKOPT Odzielić żółtka jaj od białek.
  2. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
  3. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, zmiksować
  4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką.
  5. Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy
  6. Włożyć do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: