Fasolka w sosie pomidorowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 35 min.

  • Porcje 6

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fasolę namoczyć w wodzie całą noc, następnie ugotować ją prawie do miękkości w wodzie z zielem i liściem laurowym. Odcedzić. Cebule, czosnek i por pokroić dość drobno, podsmażyć na oleju.
  2. Gdy się zeszklą dodać sparzone i obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.
  3. Posolić, podsmażyć chwilę, a następnie dolać bulion. Dusić pod przykryciem aż pomidory się rozpadną. Sos doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
  4. Dodać koncentrat pomidorowy oraz ugotowaną fasolę, dusić chwilę wszystko razem, aż fasola będzie całkiem miękka.

Opis przepisu:

Przygotowanie fasoli w sosie pomidorowym nie jest krótkie, ale warte każdej sekundy spędzonego nad nią czasu. Bulion warzywny WINIARY doda jej wyrazistości i jeszcze bardziej pobudzi nasze kubeczki smakowe. Podkreślony w ten sposób smak potrawy zachwyci każdego z domowników. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?