Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 8

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciasto francuskie dzielimy na 2 równe części. Obie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, aż do zrumienienia ciasta.
  2. Krem karpatka mieszamy w połowie mleka. Pozostałe mleko gotujemy i do gotującego się już, wlewamy mleko z kremem. Całość gotujemy jeszcze 3 minuty, cały czas mieszając. Ostudzoną masę miksujemy z miękkim masłem.
  3. Na jeden płat ciasta francuskiego nakładamy krem karpatka i przykrywamy drugim płatem ciasta lekko dociskając.
  4. Z wierzchu posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy roztopioną czekoladą i cukrowymi ozdobami.

Opis przepisu:

Spodziewasz się gości, a nie miałaś czasu na zrobienie czasochłonnego ciasta? Wykonaj pyszne, ekspresowe ciasto francuskie z kremem karpatkowym, które zajmie Ci tylko kilka chwil! Twoi goście będą zachwyceni smakiem i efektem, a jeśli zdradzisz im, jak szybko je wykonałaś, będą zdumieni ;). Sprawdź koniecznie przepis na b>ciasto francuskie z kremem karpatkowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?