1

2

Przepisy

Sos porowy

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Pyszny sos do mięska.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Por dokładnie oczyścić, drobno pokroić, zeszklić na oleju.
  2. Do pora wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną i zagotować. Gotować pod przykryciem do miękkości pora.
  3. Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos, zagotować ponownie.
  4. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: