Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą, następnie zalać ok. 2 szklankami wody, posolić i ugotować, aż wchłonie całą wodę.
  2. Cebulę, czosnek, papryki oraz pomidora pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę, czosnek, gdy się zeszklą dodać pokrojoną paprykę i smażyć kilka minut mieszając. Można podlać ok. 1 szklanki wody, odparować. Gdy warzywa zmiękną doprawić i dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać składniki z kaszą i spróbować czy należy jeszcze doprawić.
  3. Cukinie umyć, odciąć końcówki, przeciąć wzdłuż i wydrążyć łyżeczką. Każdą połówkę nadziać farszem, ułożyć w formie.
  4. Można podlać odrobiną wody oraz ułożyć plastry ulubionego sera, przykryć folią. Piec około 30 minut w 180 stopniach, aż cukinia zmięknie.

Opis przepisu:

Kolejny, świetny przepis na podanie cukinii. W tym wydaniu faszerujemy ją kaszą jaglaną i warzywami. Możemy użyć przyprawy Jarzynka WINIARY, która podkreśli smak i aromat warzyw. Dzięki temu całość na długo zapisze się w naszej pamięci i będzie stanowić wspaniałą ozdobę każdego stołu. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?