Sycąca fasolka z warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 30 min.

  • Porcje 5

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fasolę namoczyć w wodzie całą noc, następnie ugotować ją prawie do miękkości w wodzie z zielem i liściem laurowym. Odcedzić. Cebule i czosnek pokroić dość drobno, podsmażyć na oleju.
  2. Gdy się zeszklą dodać pokrojoną w kostkę paprykę, a po paru minutach sparzonego i obranego ze skórki i pokrojone w kostkę pomidora.
  3. Posolić, podsmażyć chwilę, a następnie dolać bulion i pomidory z puszki. Dusić pod przykryciem. Sos doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem i ziołami. Dodać ugotowaną fasolę, dusić chwilę wszystko razem, aż fasola będzie całkiem miękka.

Opis przepisu:

Sycąca fasolka z warzywami to przepis na tradycyjne i wyborne danie. Przygotuj fasolkę jako główne danie obiadowe. Możesz je podawać zarówno z kromkami chleba, jak i z ugotowanymi w wodzie z solą ziemniakami. Sprawdzi się jako sycące danie na jesień i zimę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?