składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Kaszę przepłucz zimną wodą, odsącz. Przelej wrzątkiem, odsącz.
- Zagotuj mleko, przełóż kaszę i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając, następnie ostudź.
- Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody.
- Kaszę połącz z jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym, zmiksuj, i dodaj żelatynę miksując. Przełóż do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
- Na wierzchu rozłóż maliny lub inne owoce na które masz ochotę. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
- Galaretki rozpuść w 3 szklankach wody, ostudź i prawie gęstniejącymi zalej owoce.
- Wstaw do lodówki na ok. 3 godz. Porcje sernika udekoruj listkiem mięty lub melisy.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYSernik bez sera z kaszą jaglaną? Dlaczego nie! Mamy pomysł na niecodzienny, ale łatwy w przygotowaniu deser, który swoim wyglądem zachwyci całą rodzinę. Do jego przygotowania wykorzystaj Żelatynę WINIARY i Cukier wanilinowy WINIARY. Deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego udekoruj pyszną Galaretką o smaku malinowym WINIARY i świeżymi malinami. Dodatkowo, do dekoracji sernika możesz użyć świeżej mięty lub melisy. Smacznego!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?