1

2

Przepisy

„Sernik” z kaszą jaglaną

4/5 4 27 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 180 minut

porcje: 16 porcji

275 calories kalorie: 275 kcal / porcja

Sernik bez sera z kaszą jaglaną? Dlaczego nie! Mamy pomysł na niecodzienny, ale łatwy w przygotowaniu deser, który swoim wyglądem zachwyci całą rodzinę. Do jego przygotowania wykorzystaj Żelatynę WINIARYCukier wanilinowy WINIARY. Deser z kaszy jaglanej i jogurtu greckiego udekoruj pyszną Galaretką o smaku malinowym WINIARY i świeżymi malinami. Dodatkowo, do dekoracji sernika możesz użyć świeżej mięty lub melisy. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę przepłucz zimną wodą, odsącz. Przelej wrzątkiem, odsącz.
  2. Zagotuj mleko, przełóż kaszę i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając, następnie ostudź.
  3. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody.
  4. Kaszę połącz z jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym, zmiksuj, i dodaj żelatynę miksując. Przełóż do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
  5. Na wierzchu rozłóż maliny lub inne owoce na które masz ochotę. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
  6. Galaretki rozpuść w 3 szklankach wody, ostudź i prawie gęstniejącymi zalej owoce.
  7. Wstaw do lodówki na ok. 3 godz. Porcje sernika udekoruj listkiem mięty lub melisy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: