Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną i sosem myśliwskim

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię ze skórką oraz pieczarki zetrzeć na tarce.
  2. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać starte warzywa, jajko, trochę bułki tartej, przyprawy. Dobrze wymieszać i formować pulpeciki.
  3. DO wrzątku wrzucać pulpety i gotować przez kilka minut.
  4. W międzyczasie ugotować kaszę jaglaną.
  5. W 300 ml zimnej wody rozprowadzić sos. Wymieszać go i zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Na sam koniec dodać odcedzone pulpeciki.W 300 ml zimnej wody rozprowadzić sos. Wymieszać go i zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Na sam koniec dodać odcedzone pulpeciki.
  6. Kaszę jaglaną wyłożyć na talerz, a następnie pulpety i polać sosem.

Opis przepisu:

Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną i sosem myśliwskim to świetny pomysł na smaczne danie. Mięsne pulpeciki urozmaicisz dodatkiem startych cukinii i pieczarek, a więc uzyskasz naprawdę niecodzienny smak i konsystencję. Dodatek Sosu myśliwskiego Jak u Mamy WINIARY będzie wspaniałym uzupełnieniem do kaszy i pulpecików.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?