Kasza gryczana z mięsem i sosem grzybowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 7 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanej patelni z kilkoma łyżkami oleju, usmażyć cienkie plastry mięsa. Smażyć z obydwu stron do mocnego zarumienienia i miękkości mięsa.
  2. W międzyczasie wstawić wodę z odrobiną soli i ugotować kaszę gryczaną.
  3. Ostatni krok to wymieszanie sosu z 300 ml zimnej wody i podgotowanie go przez 3 minuty. Po tym czasie dodajemy podsmażone mięso, zmniejszamy ogień, gotując jeszcze przez 2 minuty.
  4. Kaszę gryczaną wykładamy na talerz, następnie mięso z sosem i podajemy z buraczkami.

Opis przepisu:

Jeśli masz ochotę na smakowity i tradycyjny obiad, przyrządź pyszną kaszę gryczaną z mięsem i sosem grzybowym! Jest to naprawdę szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Karkówkę w cienkich plastrach podsmaż na patelni, kaszę ugotuj w wodzie tak, aby była sypka, a w garnku z wodą przygotuj Sos grzybowy jak staropolski Jak u Mamy WINIARY. Serwuj na talerzu z ulubioną surówką, może być np. z czerwonych buraczków. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?