Jogurtowe ciasto z czarną porzeczką

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 14

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

KRUSZONKA

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do miski wybić jajka, ubić mikserem. Następnie dodać cukier dalej ubijać na gładką masę. Wlać jogurt do masy żółtkowej, wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, ostrożnie wymieszać łyżką.
  2. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy.
  3. Porzeczki opłukać, usunąć szypułki, osączyć. Wierzch ciasta dobrze posypać porzeczkami.
  4. Połowę masła stopić, resztę posiekać z mąką i cukrem. Dodać chłodne roztopione masło i wiórki kokosowe, rozetrzeć ciasto w palcach na niewielkie grudki. Posypać kruszonką owoce.
  5. Wstawić ciasto do piekarnika, piec 50 minut w 180 stopniach.
  6. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Pyszne jogurtowe ciasto z czarną porzeczką do kawki. Takie ciasto możemy przygotować również z innymi letnimi owocami. Najważniejsze jest skupienie się na kruchym cieście i kokosowej kruszonce. Zobacz, jak przygotować ciasto, które możesz podawać przez cały rok. Do wilgotnego ciasto dodaj Proszek do pieczenia WINIARY, by pięknie urosło podczas pieczenia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?