Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Schab po królewsku

Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • czas Łączny czas: 25 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 390 kcal / 1 porcję

Schabowe inaczej, czyli schab po królewsku: w postaci duszonych kotletów nadziewanych ananasem, suszonymi śliwkami i siekaną natką. Pyszności! Pasują do ziemniaków puree, ryżu albo domowych klusek czy kopytek. Można podać do nich sałatkę z czerwonej kapusty z jabłkiem, cebulą i rodzynkami.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kotlety natnij tak, aby każdym powstała kieszeń, skrop je Przyprawą w płynie i odstaw na 15 minut.
  2. Czosnek rozdrobnij.
  3. Ananasy pokrój na kawałki.
  4. W każdą kieszonkę włóż 2 śliwki, kawałek ananasa i łyżeczkę natki pietruszki.
  5. Kieszonki zepnij wykałaczkami.
  6. Kotlety ułóż w rondlu, podsmaż na rozgrzanym oleju.
  7. Dodaj pozostałe śliwki, ananasy i czosnek.
  8. Wlej 1 szklankę gorącej wody, duś około 30 minut.
  9. Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody, połącz z sosem i zagotuj.
Kalorie: 1560 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Schab po królewsku

Wydrukuj przepis

Schab po królewsku

Zgłoś przepis do moderacji