Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Schab po królewsku

Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • Schab po królewsku
  • czas Łączny czas: 25 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 390 kcal / 1 porcję

Schabowe inaczej, czyli schab po królewsku: w postaci duszonych kotletów nadziewanych ananasem, suszonymi śliwkami i siekaną natką. Pyszności! Pasują do ziemniaków puree, ryżu albo domowych klusek czy kopytek. Można podać do nich sałatkę z czerwonej kapusty z jabłkiem, cebulą i rodzynkami.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kotlety natnij tak, aby każdym powstała kieszeń, skrop je Przyprawą w płynie i odstaw na 15 minut.
  2. Czosnek rozdrobnij.
  3. Ananasy pokrój na kawałki.
  4. W każdą kieszonkę włóż 2 śliwki, kawałek ananasa i łyżeczkę natki pietruszki.
  5. Kieszonki zepnij wykałaczkami.
  6. Kotlety ułóż w rondlu, podsmaż na rozgrzanym oleju.
  7. Dodaj pozostałe śliwki, ananasy i czosnek.
  8. Wlej 1 szklankę gorącej wody, duś około 30 minut.
  9. Mąkę rozprowadź w 100 ml zimnej wody, połącz z sosem i zagotuj.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1560 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Schab po królewsku
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Schab po królewsku

Wydrukuj przepis

Schab po królewsku

Zgłoś przepis do moderacji