Udka kurczaka w sosie pieczarkowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 3

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka kurczaka oprószyć solą, pieprzem i zrumienić na patelni na margarynie.
  2. Przełożyć do rondelka, podlać odrobiną wody, przykryć przykrywka i dusić do miękkości.
  3. Na patelni zrumienić cebulkę, dodać posiekane pieczarki, dusić 10 minut.
  4. Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać paprykę w proszku i połączyć z pieczarkami. Przyprawić solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Masz ochotę na pyszny i sycący obiad? Przygotuj smaczne udka kurczaka w sosie pieczarkowym i ciesz się obiadem dla całej rodziny. Obsmażone, a następnie duszone udka staną się chrupiące na zewnątrz a soczyste i miękkie wewnątrz. Udka kurczaka w sosie pieczarkowym podawaj z ulubioną sałatką lub sezonowymi warzywami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?