Bigos z kabaczka

Oceń ten przepis!

4/5 4 23 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 23 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanym oleju wytopić pokrojony w kostkę boczek, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę.
  2. Kabaczek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
  3. Dodać do cebuli, smażyć aż trochę zmięknie.
  4. Następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, jeszcze podgotować.
  5. Gdy kabaczek jest miękki potrawę osolić, oprószyć mąką, przyprawić do smaku pieprzem, zagotować.
  6. Posypać skwarkami z boczku i koperkiem.

Opis przepisu:

Spróbuj bigosu w nieco odmienionej formie, czyli z dodatkiem kabaczka! Bigos z kabaczka przyrządzamy na boczku, a także z dodatkiem pomidorów, cebuli i przypraw. Aromatyczny bigos z kabaczka podajemy ze skwarkami. Całość posyp także świeżym koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?