Bawarskie knedle ziemniaczane

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotowane, ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę. Wymieszać z surowymi jajkami, mąką, solą i pieprzem.
  2. Z ciasta uformować wałek, pokroić na placuszki. Bułkę pokroić w kostkę i podsmażyć na stopionej słoninie.
  3. Przestudzone grzanki razem ze skwarkami ułożyć na placuszki ciasta.
  4. Formować okrągłe knedle i natychmiast ugotować w osolonej wodzie, wycedzić. Podawać okraszone stopionym boczkiem.

Opis przepisu:

Bawarskie knedle ziemniaczane to pomysł na pyszne i niecodzienne knedle! Wypróbuj przepis na knedle z chrupiącą grzanką w środku. Dodatek skwarków i tłuszczu ze słoniny sprawi, że danie nabierze wyraźnego aromatu. Jako dodatek możesz podać szklankę kefiru lub maślanki. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?