Jajecznica na boczku z cebulą

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Porcje 2

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na smalcu.
  2. Cebulę pokroić w piórka dodać do boczku i zeszklić.
  3. Jajka wybić do garnuszka, dodać odrobinę soli.
  4. Roztrzepać widelcem, dodać do boczku z cebulą i usmażyć.

Opis przepisu:

Jajecznica na boczku z cebulą to propozycja na rewelacyjne i sycące śniadanie. Prosta kompozycja składników zachęca swoim aromatem i delikatnym smakiem. Jajecznicę na boczku z cebulą możesz podawać z kromkami świeżego chleba lub serwować bez dodatków. Warto jednak wierzch jajecznicy posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?