Kluski kładzione z kaszy manny

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 1

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W miseczce rozetrzeć masło z jajkami, wsypać kaszę i razem ucierać na puszystą masę.
  2. Ciasto na kilka minut odstawić, aby kasza napęczniała. Kłaść łyżką nieduże kluseczki do wrzącej osolonej wody.
  3. Gotować pod przykryciem, odcedzoną podawać polane stopioną słoniną.

Opis przepisu:

Kluski kładzione z kaszy manny to danie świetnie pasujące na obiad dla najmłodszych. Przygotowanie nie jest trudne i zajmuje mało czasu, a warto, ponieważ odpowiednio przyrządzone kluseczki są pyszne. Z powodzeniem możemy jeść je same, lub jako dodatek do mięsa. W obu wariantach smakują wyśmienicie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?