Kalafior inaczej

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 3

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
  2. Po ugotowaniu odcedzić, ostudzić, wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym ogórkiem.
  3. Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku, wymieszać z posiekanym estragonem i polać kalafior.

Opis przepisu:

Kalafior jako przystawka i to fantastycznie wyglądająca? Proszę bardzo! Dodatek estragonu, ogórków konserwowych i przypraw sprawi, że nasz niepozorny kalafior zyska wiele w oczach gości. A do tego jak smakuje! Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?