Sos mięsny

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 2

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obraną cebulę drobno posiekać, a następnie zrumienić na tłuszczu.
  2. Mięso pokroić w kostkę. Oprószyć mąką i obsmażyć na pozostałym tłuszczu, posolić, dodać cebulę i udusić do miękkości, podlewając wodą.
  3. Przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem.
  4. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Opis przepisu:

Sos mięsny będzie idealnym dopełnieniem do kaszy lub placków ziemniaczanych. Soczyste mięso w sosie własnym z aromatyczną natką pietruszki to po prostu rewelacja! Sosem mięsnym możesz polać również ugotowane, gorące ziemniaczki lub zjeść ze świeżą chrupiącą kromką chleba.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?