Mięsne żeberka pieczone w piekarniku

Oceń ten przepis!

4/5 4 33 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 3

4/5 4 33 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso myjemy i kroimy na porcje.
  2. Żeberka oprószamy solą, odkładamy na 5 minut.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy z dwóch stron po ok 5 minut, doprawiamy pieprzem.
  4. Przekładamy do naczynia i podlewamy bulionem, oprószamy papryką.
  5. Przykrywamy pokrywą i pieczemy w około 200 stopniach do miękkości
  6. Żeberka po upieczeniu mają być soczyste i rozpadające się.

Opis przepisu:

Mięsne żeberka pieczone w piekarniku to doskonały pomysł na smaczny obiad. Zrobisz je w łatwy i prosty sposób, nie wymagają one specjalnych składników, dlatego zrobisz je zawsze wtedy, kiedy będziesz mieć na nie ochotę. Sprawdź nasz sposób na mięsne żeberka pieczone w piekarniku!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?