Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 2

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W lekko solonej wodzie gotujemy kalafior i fasolkę szparagową.
  2. Odcedzamy kalafior.
  3. odcedzamy fasolkę.
  4. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy do miski.
  5. Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki a następnie kroimy ją w słupki długości około 2-3 cm. Dodajemy do kalafiora i mieszamy.
  6. Na patelni podgrzewamy masełko,
  7. Na patelni podgrzewamy masełko, dodajemy bułkę tartą oraz szczyptę soli i zarumieniamy.
  8. Bułką zalewamy warzywka i podajemy na ciepło.

Opis przepisu:

Pyszne połączenie kalafiora z fasolką szparagową żółtą, całość polane zasmażoną bułką na maśle. Idealna kompozycja do mięsa i młodych ziemniaków.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?