Placuszki z makrelą

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 3

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i obrać. Przepuścić ziemniaki przez maszynkę, dodać do nich posiekaną natkę.
  2. Makrelę oddzielić od ości i porwać drobno w palcach, dodać do ziemniaków. Dodać jajko oraz sól i pieprz do smaku, wyrobić masę ręką.
  3. Formować nie duże kotlety i smażyć je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
  4. Można podawać na ciepło lub zimno.

Opis przepisu:

Placuszki z wędzoną makrelą to genialna przegryzka, która od tej pory na stałe zagości w Waszym menu. Przygotowanie jest dziecinnie proste. Ugotowane i zmielone ziemniaki mieszamy z drobno startą makrelą i przyprawami – całość smażymy na złocisty kolor i gotowe! Możemy się cieszyć nowym ulubionym daniem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?