Nalewka z cukierków lodowych

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 12 godz.

  • Porcje 5

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukierki lodowe zasypujemy cukrem.
  2. Następnie wyciskamy do tego wszystkie cytryny i odstawiamy na około 5 dni, aż cukierki lodowe się rozpuszczą.
  3. Kiedy cukierki lodowe się rozpuszczą wlewamy do tego wódkę. Całość nalewki przelewamy do butelki.

Opis przepisu:

Nalewka z cukierków lodowych, znana też pod nazwą "ajsówka". Charakteryzuje się miętowym posmakiem, co sprawia, że nabiera wrażenia delikatności. Dobrze nadaje się na przyjęcia. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?