Kaszanka z cebulą i czosnkiem

5/5 5 11 5 1
5/5 5 11 5 1
  • Przygotowanie: 10 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę.
  2. Cebulę oraz czosnek podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  3. Dodać kaszankę i wszystko razem na chwile smażyć.

Opis przepisu:

Kaszanka z cebulą i czosnkiem to danie, które powstaje z połączenia podsmażonych na oleju cebuli, czosnku i kaszanki. Żeby kaszanka nie ścięła się za bardzo, podczas smażenia możesz delikatnie podlać całość wodą. Tak przyrządzona kaszanka doskonale smakuje na ciepło, koniecznie podana ze świeżym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?