Karkówka w ketchupie

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 30 min.

  • Porcje 6

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę opłukać, osuszyć i pokroić na plastry grubości 1-1,5 cm. Posypać przyprawami i polać równomiernie ketchupem. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
  2. Po tym czasie karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny w 220 stopniach.
  3. Około 15-20 minut przed końcem, karkówkę odkryć i dalej piec już bez przykrywania, aby trochę się przyrumieniła.

Opis przepisu:

Karkówka może być przyrządzana na wiele sposobów, jednak zawsze warto skupić się na jej aromacie, który zawdzięcza się odpowiednio dobranym przyprawom. Dziś proponujemy karkówkę w ketchupie. Obficie polane mięso Ketchupem łagodnym WINIARY należy odłożyć na kilka godzin, by smaki mogły się przeniknąć. Lekko przyrumieniona karkówka jest świetnym pomysłem na każdy rodzinny obiad.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?