Schab faszerowany

4/5 4 17 5 1
4/5 4 17 5 1
  • Przygotowanie: 38 min.

  • Oczekiwanie: 50 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab natnij wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem i natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  2. Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj. Na tarce zetrzyj ser.
  3. Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. Farsz rozłóż na schabie. Całość zwiń w roladę. Zawiń w folię aluminiową.
  5. Piecz całość w temperaturze 250°C przez 50 minut.
  6. Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry.

Opis przepisu:

Schab faszerowany to wspaniały pomysł na niedzielny obiad! Połączenie schabu z mięsem mielonym zaskoczy smakiem Twoich domowników, a forma roladki sprawi, że danie będzie się pięknie prezentowało na talerzu. Schab faszerowany najlepiej podawać ze świeżymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałaką z pomidorem i mozzarellą. Przygotowanie go zajmie Ci około pół godziny, później schab musi piec się 50 minut, a w tym czasie możesz przygotować resztę drugiego dania, tak aby całe było gotowe tuż po wyjęciu mięsa z piekarnika.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?