Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Schab faszerowany

Schab faszerowany
  • Schab faszerowany
  • Schab faszerowany
  • Schab faszerowany
  • Schab faszerowany
  • Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj.
  • Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Całość zwiń w roladę.
  • Schab faszerowany
  • Schab faszerowany
  • Schab faszerowany
  • Schab faszerowany
  • Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj.
  • Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Całość zwiń w roladę.
  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 25 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: 305 kcal / 1 porcję

Schab faszerowany to wspaniały pomysł na niedzielny obiad! Połączenie schabu z mięsem mielonym zaskoczy smakiem Twoich domowników, a forma roladki sprawi, że danie będzie się pięknie prezentowało na talerzu. Schab faszerowany najlepiej podawać ze świeżymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałaką z pomidorem i mozzarellą. Przygotowanie go zajmie Ci około pół godziny, później schab musi piec się 50 minut, a w tym czasie możesz przygotować resztę drugiego dania, tak aby całe było gotowe tuż po wyjęciu mięsa z piekarnika.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Schab natnij wzdłuż tak, aby powstał duży płat.
  2. Rozbij go tłuczkiem.
  3. Natrzyj mięso przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  4. Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj.
  5. Na tarce zetrzyj ser.
  6. Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
  7. Farsz rozłóż na schabie.
  8. Całość zwiń w roladę.
  9. Zawiń w folię aluminiową.
  10. Piecz całość w temperaturze 250°C przez 50 minut.
  11. Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry.
Kalorie: 305 kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • schab bez kości (1 kg)
  • mięso mielone (100 g)
  • pieczarki (100 g)
  • ser żółty (100 g)
  • jajko (1 sztuka)
  • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY (2 łyżki)
  • natka pietruszki posiekana (2 łyżki)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 16 sierpnia 2014
    natalija2289

    koniecznie muszę coś takiego zrobić, wygląda bardzo apetycznie :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Schab faszerowany
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Schab faszerowany

Wydrukuj przepis

Schab faszerowany

Zgłoś przepis do moderacji