1

2

Przepisy

Schab faszerowany

4/5 4 16 5 1

przygotowanie: 38 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 8 porcji

305 calories kalorie: 305 kcal / porcja

Schab faszerowany to wspaniały pomysł na niedzielny obiad! Połączenie schabu z mięsem mielonym zaskoczy smakiem Twoich domowników, a forma roladki sprawi, że danie będzie się pięknie prezentowało na talerzu. Schab faszerowany najlepiej podawać ze świeżymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałaką z pomidorem i mozzarellą. Przygotowanie go zajmie Ci około pół godziny, później schab musi piec się 50 minut, a w tym czasie możesz przygotować resztę drugiego dania, tak aby całe było gotowe tuż po wyjęciu mięsa z piekarnika.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab natnij wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem i natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  2. Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj. Na tarce zetrzyj ser.
  3. Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. Farsz rozłóż na schabie. Całość zwiń w roladę. Zawiń w folię aluminiową.
  5. Piecz całość w temperaturze 250°C przez 50 minut.
  6. Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: