składniki:
liczba porcji:





Przygotowanie:
- Schab natnij wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij go tłuczkiem i natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU.
- Oczyść pieczarki, a następnie drobno je posiekaj. Na tarce zetrzyj ser.
- Połącz mięso mielone, pieczarki, ser, natkę pietruszki i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
- Farsz rozłóż na schabie. Całość zwiń w roladę. Zawiń w folię aluminiową.
- Piecz całość w temperaturze 250°C przez 50 minut.
- Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYSchab faszerowany to wspaniały pomysł na niedzielny obiad! Połączenie schabu z mięsem mielonym zaskoczy smakiem Twoich domowników, a forma roladki sprawi, że danie będzie się pięknie prezentowało na talerzu. Schab faszerowany najlepiej podawać ze świeżymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałaką z pomidorem i mozzarellą. Przygotowanie go zajmie Ci około pół godziny, później schab musi piec się 50 minut, a w tym czasie możesz przygotować resztę drugiego dania, tak aby całe było gotowe tuż po wyjęciu mięsa z piekarnika.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?