1

2

Przepisy

Pieczony boczek peklowany

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 90 minut

oczekiwanie: 4320 minut

porcje: 5 porcji

Domowe wyroby w ostatnim czasie cieszą wielkim powodzenie, większość z nas sam stara się je przygotować, polecam przepis na boczek.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. przygotowujemy ładny kawałek boczku
  2. sól mieszamy z solą peklową
  3. przygotowujemy czosnek
  4. do garnka wkładamy boczek zalewamy wodą i dodajemy przeciśnięty czosnek
  5. dodajemy ziele i liść laurowy
  6. odstawiamy na około 3 dni mieszając - w zimne miejsce odstawmy
  7. Następnie boczek parzymy w temperaturze 70 stopni przez 10 minut. Układamy w naczyniu do zapiekania
  8. pieczemy w 180 stopniach przez około godziny.
  9. Smacznego

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: